Ingen biljett – inga böter!

Nu slipper du riskera att få en kontrollavgift i garaget.

Nu byter vi parkeringssystem i Spiran, Ankaret och Spiralen. Det nya parkeringssystemet Autopay gör att ingen p-skiva, bom eller biljett behövs, istället läser en kamera av registreringsnumret på bilen vid in- och utfart. Den känner av hur länge bilen stått parkerad.
Du behöver inte längre fundera på kontrollavgifter, utan endast betala för den tid som bilen står parkerad. När du lämnar garaget har du fem olika betalsätt att välja på.

Vad innebär Autopay-systemet?

Svar: Det är ett enkelt parkeringssystem utan p-skiva, bommar och parkeringsbiljetter. Det fungerar ungefär som trängselskatten, när du åker in på parkeringen registreras ditt registreringsnummer av en kamera och din parkering startar. En annan kamera registrerar när du åker ut ur garaget och då avslutas din parkering, om du inte har valt att avsluta din parkering i betalautomaten.

Det bästa med systemet är att du aldrig behöver oroa dig för parkeringsböter, utan kan uträtta dina ärenden i köpcentret i lugn och ro.

Vad kostar det att parkera?

Svar: Parkeringstaxor måndag-söndag. Betalning från första minut gäller. SÖNDAGAR ÄR DET FRI PARKERING I ANKARET, SPIRAN OCH LYCKAN.

  • Måndag – lördag

Pris 18:-/h
21 minuter = 7 kr
30 min = 9 kr
50 min = 15 kr
60 min = 18 kr

Hur betalar jag? 

Svar: Det finns 5 olika betalalternativ.

Betalautomat- Betala med kort i betalautomaten när du lämnar parkeringen. Du har sen 15 minuter på dig att åka ut ur garaget.
Betala i efterhand – Betala i efterhand med kort inom 48 timmar på parkman.nu
Automatisk betalning – Koppla ditt kort på autopay.io så dras parkeringsavgiften per automatik varje gång du parkerar i en Autopay-anläggning.
Mobil – starta Easypark-appen när du åker in i garaget, kamerorna avslutar din parkering i appen per automatik när du kör ut ur garaget. KOD 7613
Faktura – Om du inte gör något av ovan alternativ skickas en faktura till fordonsägaren.

Jag vill betala inom 48 timmar i efterskott med betalkort, hur gör jag?

Svar: Skriv in ditt registreringsnummer här så får du fram information om de obetalda parkeringarna för din bil inom de senaste 48 timmarna.
Kortbetalningen sker säkert via Nets som är ledande på marknaden inom e-handel och kortbetalningar. Observera att du inte kan betala med bensinkort.

Jag vill registrera automatisk betalning med kort, hur fungerar det?

Svar: Du skapar ett konto på autopay.io och under ”Betalkort” kan du enkelt ansluta ditt kontokort för automatisk debitering. I samband med denna registrering får du möjlighet till automatisk betalning i alla Autopay-anläggningar. Du kan fortfarande avsluta och betala din parkering på plats i betalautomaten. Alla kvitton för köp genom automatisk debitering hittar du under ”Kvitton”.

All kortbetalning samt registrering sker via Nets som är ledande på marknaden inom e-handel och kortbetalning. Du kan endast registrera ett kort och måste verifiera det med Mobilt BankID. Bensinkort fungerar ej.  När du registrerar ditt kort reserveras 1kr på ditt konto men debiteras inte, det är gratis att registrera kortet.

Jag har skapat ett konto, men jag vill byta bil.

Svar: Om du byter bil är det viktigt att du tar bort det registreringsnumret från ditt registrerade konto och uppdaterar med ett nytt. Annars kommer du att fortsatt bli debiterad för den bilens parkeringskostnader om du har lagt in ditt kort under ”Betalkort”. Byta bil gör du i autopay.io och ”Fordon”.

Hur fungerar det om jag har en företagsbil?

Svar: Om du har en företagsbil där företaget står för alla dina bilkostnader kan du registrera ditt företagskort på autopay.io och alla parkeringsavgifter dras automatiskt från det registrerade kortet varje gång du parkerar i garaget.

Hur fungerar det om jag hyr en bil på tex. Europcar?

Svar: Om du leasar en bil så faktureras det företag som äger bilen, de i sin tur brukar debitera den som hyrt bilen. Besöker du Spiralen med hyrbil kan du betala avgiften direkt i betalautomaten, eller betala din avgift online inom 48 timmar på parkman.nu

Hur mycket är fakturaavgiften på?

Svar: 30:-

Vad tar kameran bild på?

Svar: kameran tar bara bild på registreringsnumret, ingenting runtomkring. Vi följer GDPR-lagen.

Hur fungerar registreringen?

Svar: När du kör in och ut ur garaget läser kamerorna av din bils registreringsnummer och mäter av hur länge du har varit inne i garaget. Om du knappar in ditt registreringsnummer i betalautomaten kan du se hur länge du har stått parkerad och vilket belopp du har att betala.

Om jag kör någon annans bil, vem får fakturan?

Svar: Fakturan skickas till fordonets ägare.

Hur fungerar det med utlandsregistrerade bilar?

Svar: Beroende på vilket land bilen kommer ifrån kan vi skicka faktura till bilens ägare, bäst är att betala i betalautomaten.

Jag kör motorcykel, behöver jag betala för parkeringen?

Svar: Alla registreringsnummer som blir avlästa får betala parkering inklusive motorcyklar och mopeder. Det sitter kameror som läser av även bakskylten om det bara finns en nummerskylt bak.

Jag glömde ta kvitto i betalautomaten, vart kan jag vända mig om jag behöver det i efterhand?

Svar: Behöver du kvitto i efterhand, kontakta Parkman på 08-734 90 00 eller info@parkman.nu.

Finns AUTOPAY på fler ställen i Sverige?

Absolut, AUTOPAY finns även i Lyckan, Liljeholmen Galleria, Täby Centrum, Nacka Forum, Kista Galleria, Kista Science Tower, Solna C, Sollentuna Centrum, Signalfabriken, ICA MAXI Solna Business Park etc.